TATUOINNIN HOITO- OHJE


1. Tatuoinnin suojaksi on laitettu Suprasorb- hengittävä haavakelmu. Anna sen olla paikallaan max. kolme vuorokautta. Kelmun kanssa voi käydä suihkussa ja peseytyä normaalisti. Mikäli kelmun liima- aine aiheuttaisi allergista kutinaa taikka kelmu menisi rikki, poista kelmu ja aloita tatuoinnin hoitaminen alla olevan ohjeen mukaisesti.

2. Kolmen vuorokauden jälkeen poista kelmu ja pese tatuointi hellävaraisesti haalealla vedellä sekä miedolla, hajustamattomalla saippualla.

3. Kuivaa tatuointi kevyesti taputtelemalla ja rasvaa alue punaisella Bepanthenilla taikka muulla tatuoinninhoitorasvalla, ohut kerros riittää. Älä koskaan käytä tatuoinnin hoidossa desinfiointiainetta.

4. Jatkossa pese tatuointia samalla ohjeella 2 kertaa päivässä, taikka hikoiltaessa useamminkin, rasvaa alue vähintään 5 kertaa päivässä. Rasvaamisen tarkoitus on pitää tatuointi koko ajan kosteana. Mikäli tatuointia ei rasvata riittävän usein, saattaa syntynyt rupi viedä tatuointiväriä mukanaan ja haalistaa kuvaa. Älä missään nimessä raavi tatuointia vaikka sitä kutittaisi! Apteekista voi kysyä kutinaa helpottavia tabletteja.

5. Käytä parantumisen aikana tatuoinnin päällä löysiä, mielellään puuvillaisia puhtaita vaatteita, on tärkeää että haava saa hengittää. Älä koske tatuointiin likaisin käsin.

6. Uiminen ja saunominen on kielletty kunnes tatuointi on parantunut täysin, tämä kestää normaalisti n. 2- 3 viikkoa.

7. Suora auringonpaiste polttaa helposti ihon tatuoinnin kohdalta sekä saattaa haalistaa sitä, käytä tällaisessa tilanteessa korkean suojakerroksen omaavaa lasten aurinkovoidetta tatuoinnin päällä.

8. Mikäli olet työssä jossa paraneva tatuointi saattaa altistua hankaukselle tai likaantumiselle, laita siihen päälle rasvaa ja (Elmu-) kelmu työn ajaksi, muutoin anna ihon hengittää vapaasti.

9. Mikäli vakavia jälkioireita ilmenee (kuumetta, tulehdus, kipu), hakeudu lääkäriin ja ota yhteyttä tatuoijaasi.

TAKUU: Mikäli tatuoinnista on lähtenyt normaalia enemmän väriä kahden kuukauden kuluessa tatuoinnin ottamisesta, se korjataan veloituksetta. Jos väriä on lähtenyt hoidon laiminlyönnin, auringonoton tai raapimisen seurauksena, korjauksesta veloitetaan normaali tuntityöhinta.

Huom! Takuu ei ole voimassa sormien, kämmenten, kyynärpään, varpaiden, jalkapöydän ja pään alueen tatuoinneissa, eikä muissa kohdissa joissa iho on tiedettävästi nopeasti uusiutuvaa tai hankautuvaa....